Qui som

Gestió forestal sostenible

Pensa en global,

actua en local

Estella Montseny és una associació referent a Catalunya i a l’estat espanyol en la gestió forestal sostenible orientada a la prevenció d’incendis, la mitigació del canvi climàtic i l’enfortiment del territori local.

“… ha implantat un model de gestió pioner […]  per haver tancat un cercle de sostenibilitat…”

Formada per ajuntaments i propietaris forestals de l’àrea de la Reserva de la Biosfera del Montseny, ha implantat un model de gestió pioner tant pel seu caràcter público-privat, com per haver tancat un cercle de sostenibilitat en què participen tots els implicats en matèria de gestió forestal, amb un benefici directe pels ciutadans dels municipis adherits.

“El seu objectiu és potenciar l’ús de la biomassa entre els associats i potenciar l’ús d’aquesta energia en l’àmbit territorial de l’Associació.”

Així s’impacta positivament al territori des de la gestió forestal, entesa com una oportunitat per mitigar els efectes del Canvi Climàtic amb l’augment de la resistència i la resiliència dels boscos de la Reserva de la Biosfera del Montseny i l’obtenció d’un combustible local (km0) d’origen renovable que redueix la petjada de carboni.

Actualment l’Associació desenvolupa la seva tasca de prevenció d’incendis forestals juntament i gràcies al recolzament econòmic i tècnic de la Diputació de Barcelona. Concretament a través de l’Oficina Tècnica de Prevenció Municipal d’Incendis Forestals i Desenvolupament Agrari que des de l’any 2014 dona suport al projecte Estella Montseny.

Què diuen d’Estella Montseny

Ja són #EstellaMontseny