La Fundació Areté incorpora l’Associació Estella Montseny al seu patronat

La Fundació Areté ha ampliat la representació del seu Patronat amb la incorporació de l’Associació Estella Montseny, dedicada a la producció de biomassa i al foment de la gestió forestal per a la prevenció d’incendis, la mitigació d’incendis i la dinamització de l’economia local lligada als usos forestals. El representant al patronat és el vicepresident d’aquesta entitat i president de l’EMD de Sant Miquel de Balenyà, Josep Antoni Vallbona.

 

L’objectiu d’aquesta incorporació és doble. Per una banda, fomentar la inserció laboral de persones amb problemes de salut mental i addiccions en les activitats que pugui anar impulsant l’Associació Estella Montseny i, de l’altra, elaborar projectes comuns d’economia circular que tinguin un benefici per al medi ambient.

 

La Fundació Areté va ser constituïda l’any 2006 amb la finalitat de contribuir de forma activa a la millora de la societat a través de serveis que treballin per la inclusió social i laboral de persones amb problemes de salut mental i addiccions. L’activitat principal de la Fundació és el Centre Especial de Treball Areté, amb un equip de per 27 persones, 18 de les quals presenten certificat de disminució derivada de trastorn mental. Aquest equip treballa principalment en quatre línies d’activitat: Fusteria, Repartiment de publicitat, Botiga de segona mà i Serveis de restauració. Destacar especialment la fusteria com a element de nexe entre la fundació Areté i l’associació Estella Montseny; provisió i tractament de fusta km 0 a través d’un projecte clarament orientat al foment de l’acció social, local i medi ambiental.

 

El Patronat de la Fundació Areté també està format pel Consell Comarcal d’Osona, la Mancomunitat la Plana, La Fundació Centre Mèdic Psicopedagògic d’Osona (Osonament) i l’Associació de Familiars de Malalts Mentals d’Osona.

 

Balanç del 2020

Malgrat la pandèmia, Areté va fer noves aliances i va encetar nous projectes el 2020 per poder ocupar a persones que treballaven en algun servei que va quedar més afectat per les restriccions. Per exemple, es van realitzar tallers de confecció de bates termosegellades per als sanitaris del CHV, es va reconvertir el projecte de cafeteria-menjador del Casal Cívic de Torelló i, a finals d’any, es va obrir al públic la botiga AretéSegonaMà al Remei de Vic.

 

D’altra banda, Estella Montseny ha avançat sense pausa en el seu esforç per millorar la capacitat de resistència i resiliència dels boscos de Montseny Ponent, a partir de les actuacions forestals que promou a través de la Diputació de Barcelona. Alhora, ha perseverat en la seva tasca de subministrar estella de proximitat als municipis que forment part del projecte. Si bé els consums anuals s’han vist lleugerament alterats pel factor Covid-19, l’associació Estella Montseny ha pogut seguir amb la seva activitat, fent front a la crisi de la pandèmia amb l’esforç i la col·laboració de tots els actors que en formen part.

 

La unió d’ambdues entitats, no només beneficia l’acció pròpia de d’Areté i Estella Montseny, sinó que aporta més valor social en el territori i permetrà a mig termini la creació de nous espais i nous productes lligats a l’acció social, el medi natural i la mitigació del canvi climàtic.

 

 

Per a més informació:

Elisabet Piñol
Comunicació Osonament i Areté
comunicacioosonament@osonament.cat
93 889 50 59

 

Ferran Moll
Comunicació Associació Estella Montseny
ferran@agfmp.cat
695 269 209 | 93 883 26 34

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.